Marianne Vaatstra: Het verhaal van haar moord

De moord op Marianne Vaatstra (16) is een van de meest geruchtmakende misdrijven uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis. Een regelrechte crime classic, gekenmerkt door blunders, missers, arrestaties van onschuldige verdachten, ophef over asielzoekers, Kamervragen, complottheorieën, et cetera. Een ongekend drama voor de nabestaanden. Het jarenlange rechercheonderzoek mondde uit in een ware mediahype toen Jasper S., een boer die vlak bij de plaats delict woonde, de werkelijke dader bleek.

Nu bij elke bestelling: Akte van goed en kwaad (hoe vriendschap de samenleving beter maakt)


Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 10,00

Productbeschrijving

Details

De moord op Marianne Vaatstra (16) is een van de meest geruchtmakende misdrijven uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis.

Een regelrechte crime classic, gekenmerkt door blunders, missers, arrestaties van onschuldige verdachten, ophef over asielzoekers, Kamervragen, complottheorieën, et cetera. Een ongekend drama voor de nabestaanden. Het jarenlange rechercheonderzoek mondde uit in een ware mediahype toen Jasper S., een boer die vlak bij de plaats delict woonde, de werkelijke dader bleek. Kort na diens arrestatie begon misdaadauteur Simon Vuyk, op verzoek van vader Bauke Vaatstra, aan dit boek. Hij reconstrueerde minutieus alle gebeurtenissen van de nacht van de moord tot en met de veroordeling van de dader. Het resultaat is een waargebeurde thriller die bewijst dat de werkelijkheid de fantasie kan overstijgen: een onthullend journalistiek document en een persoonlijk monument voor Marianne.

Simon Vuyk (1960) is criminoloog, onderzoeksjournalist en misdaadauteur. Hij schreef eerder boeken over o.a. de vuurwerkramp, de moord op Maja Bradarić en de verdwijning van Nicky Verstappen. Tevens is hij eindredacteur van Peter R. de Vries.

Extra informatie

Extra informatie

Auteur Simon Vuyk
ISBN 9789046815441

Reviews

Klantenreviews (1)

Een zeer indrukwekkend verhaalReview door Rick
Beoordeling
1 woord: Ongelooflijk!

Goed geschreven. (Geplaatst op 08-03-2015)

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Marianne Vaatstra: Het verhaal van haar moord

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling