Het ware gezicht van het kwaad

Trots en kwetsbaar. Onder deze noemer zijn twee politieboeken met waargebeurde verhalen uit het Exclusieve Boekenfonds per direct sterk in prijs verlaagd. Het Ware Gezicht van het Kwaad van €14,95 naar €7,50. In deze true thriller beschrijven twee prominente Nederlandse politiemannen de twaalf jaar durende gijzeling van een Colombiaanse collega door de FARC. Een must read tegen de achtergrond van het recente vredesakkoord van de Colombiaanse overheid met de terreurorganisatie.

Nu bij elke bestelling: Akte van goed en kwaad (hoe vriendschap de samenleving beter maakt)


Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 7,50

Productbeschrijving

Details

Ik rende weg van de plek waar zojuist mijn hutje nog had gestaan, weg van het kampement. Ik keek over mijn schouder en zag een van de bewakers zijn wapen trekken. In slow motion, zo leek het. De FARC-soldaat was vastbesloten mij te doden. Toen ik zo'n twintig à dertig meter van hem verwijderd was, haalde hij de trekker over. Ik voelde een keiharde klap tegen de onderkant van mijn gezicht en zakte in elkaar. Ik dacht dat ik dood ging.
Zo begon in 2011 de ontsnapping van de Colombiaanse politieman Luis Erazo, na bijna twaalf jaar in de jungle van het Amazonegebied te zijn gegijzeld door de terreurorganisatie FARC. Gruwelijke martelpraktijken, meedogenloze executies, mislukte uitbraakpogingen, ellenlange voettochten, tragische ongelukken, levensgevaarlijke beesten en dodelijke ziektes waren er aan de orde van de dag. Na een barre vlucht door het vrijwel ondoordringbare regenwoud, waarbij hij meerdere moordaanslagen overleefde, was hij eindelijk weer vrij man. Maar zijn blijdschap werd al snel ruw verstoord door een mededeling die zijn leven definitief verwoestte…
De Nederlandse politiemannen John Tamerus (hoofd buitenland) en Joost van Slobbe (recherchechef) ontmoetten hun collega tijdens een dienstreis en raakten met hem bevriend. Toen ze hem vroegen of ze iets voor hem konden betekenen, zei hij: "Ik zou graag willen dat jullie een boek over mijn leven schrijven, zodat de rest van de wereld het ware gezicht van de FARC kan zien." Aan dat verzoek geeft het auteursduo met deze true thriller gevolg.
Een waargebeurde tragedie die, nu de Colombiaanse overheid en de FARC inmiddels de vrede hebben getekend, des te meer moet worden verteld. Huiveringwekkend. Historisch.

Extra informatie

Extra informatie

Auteur Tamerus & Van Slobbe
ISBN 9789079362004

Reviews

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Het ware gezicht van het kwaad

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling